mandag 9. juli 2012

YankeeStore.no støtter Action for Russia's Children


Fra og med mai 2012 har YankeeStore.no støttet en organisasjon som heter Action for Russia's Children - ARC. 
Her kan du lese litt mer om organisasjonen og grunnen til at valget falt på akkurat dem. 


For et par år siden leste jeg boken "The boy from Baby House 10". Den handler om den lille gutten Vanya som ble forlatt av sin mor da han var 1 1/2 år gammel, og sendt til et russisk barnehjem. Vanya ble født nesten 3 måneder for tidlig og hadde en mild grad av cerebral parese, som hovedsaklig gikk ut over bena hans. I Russland blir barn med alle grader og typer av funksjonshemninger sett på som mindre verd, og det gis ikke offentlig støtte til nødvendige tiltak i hjemmet slik som i Norge. Foreldrene blir oppfordret og noen ganger tvunget til å sende barna til institusjoner. 


På barnehjemmet tilbrakte Vanya de neste årene av sitt liv i en seng, uten leker og omgitt av ansatte med liten interesse for barna. Han visste ikke hvordan et tre så ut, hadde ikke opplevd sol eller regn - hele hans verden var dette rommet han kunne se fra sengen sin. Den eneste maten han visste om var den grå suppen de fikk servert hver dag, og som det på en god dag lå en tørr brødbit ved siden av. Da han som 6-åring ble sendt til et internat ventet en enda verre skjebne.


Etter å ha lest boken begynte jeg å lete etter en organisasjon som jobber for barn som Vanya. Jeg kontaktet John Lahutsky, som Vanya heter nå, og han tipset meg om den engelske organisasjonen "Action for Russias Children" - ARC.  ARC støtter for tiden 9 forskjellige prosjekter, hvorav flere er direkte rettet mot barn og unge som har tilbrakt hele livet på statsbarnehjem eller internat. De har også hjelpeprosjekter for familier som får for tidlig fødte barn eller barn med ulike funksjonshemninger, og gir støtte som hindrer mange barn fra å bli sendt til statsbarnehjemmene.

Derfor støtter YankeeStore ARC med prosenter av omsetningen hver måned - så hver gang du handler går det noen kroner til ARC. Ønsker noen å donere direkte kan det gjøres på YankeeStores JustGiving-side.

Med vennlig hilsen Renate :) 

2 kommentarer:

  1. Superbra å gi en en del av omsetningen til noe så viktig som dette!! :-)

    SvarSlett
  2. Kjempe bra! Liker bedrifter som gidder å ta seg bryet med å støtte en god sak :)
    { Natalie }

    SvarSlett